PANELKONYHA


"Konyha? Ugyan már, ez csak főzőfülke!"


Úgy gondoltam, bebizonyítom az ellenkezőjét: két négyzetméteren is lehet káprázatos ételeket készíteni. 
Ez az én kis Panelkonyhám. 


Felszerelésben megegyezik egy jobb kollégiumi konyha alapfelszerelésével - többek közt azért, mert az edényeim 90 százaléka akkor került hozzám, mikor a húgom hazaköltözött a kollégiumból.  
Ami ehhez képest extra az a wok-om, a fokhagymaprésem és egy kézi botmixer, ami tud habot is verni, de nem egy felsőkategóriás csúcsteljesítményű eszközt kell elképzelni: a cukros tojásba például már beleakad.Újpalotán lakunk. Itt a közelben van egy Tesco, egy Lidl és egy piac. Az ételekhez a hozzávalókat többnyire innen szerzem be, kivéve ha nem valami extra szuperspéci fűszerre van szükségem. Azért hajlandó vagyok elmenni a Vásárcsarnokig is, de mostanában fedeztem fel, hogy Ázsia Centerben remek ázsiai élelmiszer bolt van, és még alkudni is lehet. Igaz semmire nincs ráírva magyarul, hogy mi az, de ha az ember tudja mit keres, akkor megtalálja.

Régóta terveztem már egy gasztroblog vagy receptkönyv írását.

Most, hogy befejeztem a sulit és jelenleg aktív álláskereső vagyok, arra gondoltam, hogy megosztom a nagyvilággal, hogy miket forralok itthon a konyhámban. 

Általában egyszerű, könnyen elkészíthető és relatíve olcsó ételeket főzök. Előszeretettel használom fel a hűtőben régóta várakozó maradékokat, hogy valami újat varázsoljak belőlük. Szeretek kísérletezni és új ízeket kipróbálni. 

Általában magam találom ki a receptjeimet, de ehhez sokszor használok külső inspirációt. Ha valamit eltervezek, akkor 5-6 hasonló receptet is megnézek, és abból gyúrok össze valami teljesen újat.
Ha a egy receptet változtatás nélkül átveszek valahonnan, akkor a forrást meg fogom jelölni.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése