A kávéról...

A kávéban az a csodálatos, hogy mindenki másképp issza.
Egy rövid kis bejegyzést szeretnék szentelni a kedvenc kávémnak: a latte-nak. Ez az olasz elnevezés a tejeskávéra utal, és a lényege az, hogy több tej van benne, mint kávé.


Latte macchiato = egy pohárnyi felgőzölt tejbe öntjük bele az eszpresszót, a tetejére tejhabot teszünk

Én tejhabosítóval habosítom a  tejet, mert nincs gőzölőm. Nem pont ugyanolyan, de otthon ez is megteszi. Mostanában rákaptam, hogy mikor a kotyogós kávéfőzőmbe beletöltöm a darált kávét, a tetejét megszórom egy kicsi fahéjjal. Ettől a kávénak enyhén fahéj íze lesz, viszont nem lesznek benne azok a zavaró darabkák.
A szép átmenetes kávé titka meg az, hogy a felhabosított tejbe lassan kell belecsurgatni a lefőtt kávét.

1 megjegyzés :

  1. Ezt a kotyogós-fahéjas történetet ki fogom próbálni :-)
    Bár nem tudom milyen lesz, mert én úgy majdnem feketén iszom nagyon pici tejjel.

    VálaszTörlés