Narancssárga-zöld kínai csirke kesudióval

 Hozzávalók

Egy egész csirkemellfilé 
(kb. 60 dkg)
2-3 újhagyma felkarikázva
2-3 (angol) zellerszál felkarikázva
fél sütőtök, megpucolva, darabolva
2 marék brokkoli
egy bögre zöldborsó
2 gerezdfokhagyma
szójaszósz
bors
kínai tojásos tészta
+ kesudió 



A csirkemellfilét felkockázom és wok olajon (ha nincs, jó a sima olaj is) megfuttatom. Mikor már fehér mindenhol hozzáadom az apróra vágott fokhagymát és jól meglocsolom szójaszósszal. Kicsit hagyom összepirulni, majd az összes zöldséget egyszerre ráborítom, összekeverem, fűszerezem még ízlés szerint és fedő alatt összepárolom. Óvatosan kevergetem, nehogy a sütőtök összetörjön.

Míg a zöldségek megpuhulnak egy kis lábosban teszek fel főni kínai tojásos tésztát. Nem kell sok tészta, ebben az ételben inkább a zöldségek és a hús dominálnak.

Mikor a tök is megpuhult leveszem a fedőt és összepirítom a zöldségeket (ha levet eresztett azt nagyjából elfőzöm, de ne annyira hogy kiszáradjon), majd hozzákeverem a tésztát és pár percig még a tűzön hagyom.
Most keverem hozzá az újhagyma zöldjét is, hogy ropogós maradjon.

Tálaláskor meg lehet bolondítani egy kis pörkölt, sózott kesudióval. 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések