Almás-zelleres pisztráng édesköménnyel és dióval

Egyszerű, gyors, látványos és mindemellett rettentően finom. 

Sosem tudok ellenállni egy jó pisztrángsültnek, ezért nálunk viszonylag gyakran van terítéken ez a hal. Mind az édesvízi, mind a tengeri fajtája nagyon ízletes. Nagyon sokféle módon elkészíthető. Most egy új, egzotikusabb fűszerezést választottam a szokásos rozmaringos-citromos helyett.

Hozzávalók: 

fejenként egy pisztráng
2-3 alma
zeller
dió


Köret (ízlés szerint sült zöldségek)
sütőtök, brokkoli, gomba, zeller
fokhagyma
krumpli
rozmaring
édeskömény, só, bors, olíva olaj

A pisztrángokat alaposan megmossuk. A belsejükbe vékonyra szeletelt almát és zellert halmozunk. Kevés édesköményt és diót is szórunk bele. 
A zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk. Egy tepsibe dobjuk őket, sózzuk, borsozzuk és meghintjük egy kevés édesköménnyel, majd olíva olajjal jól elkeverjük. Erre fektetjük az almás pisztrángokat, amiket szintén meglocsolunk egy kevés olíva olajjal. Végezetül pár szem szétmorzsolt diót szórunk a köretre és a halakra, majd letakarjuk alufóliával és 20 percig 180 fokon sütjük. Utána levesszük a fóliát és még 20 percig sütjük, vagy addig, míg a hal bőre elkezd pirosodni.




Amíg a hal sül, elkészítjük a rozmaringos krumplit. Ez az egyik kedvenc köretem, szinte mindenhez passzol. Általában héjában előfőzöm az egész krumplikat, majd felkockázom és kevés olajon rozmaringgal és fokhagymával ropogósra sütöm őket. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések