Fóliában sült zsályás keszeg salátával

Ma egyedül vacsorázom... mit egyek, ami könnyű, gyorsan elkészül és még olcsó is? Áh, igen, de jól esne egy kis hal....

Gondolom a legtöbb embernek nem ez ugrik be először, hanem a virsli vagy a sült krumpli, esetleg a mirelit pizza... A házhoz szállításról már nem is beszélve... Pedig egyik sem annyira olcsó, mint egy keszeg. Bizony, a keszeg az egyik legolcsóbb halunk, és ha valaki nem bánja azt a pár szálkát a vacsorájában, cserébe csodálatos ízélménnyel gazdagodik. A vacsorához maga a hal 210 forintba került. A fűszer az ablakpárkányomon nőtt hozzá, köretnek való meg egyébként is mindig van hűtőmben. Ha mégis egy gyors fejszámolást szeretnék végezni, hogy mennyi volt az össz költségem ma este, akkor kb. 500 forintra saccolom. És mennyivel jobb volt, mint egy sajtburger menü! :)




HOZZÁVALÓK

fejenként egy keszeg
egy két szál újhagyma
halankét 2 gerezd fokhagyma
pár szelet citrom
egy marék friss zsálya
só, bors

A megtisztíttott és alaposan megmosott halat alufóliára fektetem. A hasüregébe méretétől függően pár szál újhagyma zöldet, két-három gerezd fokhagymát, egy-két szelet citromot és egy kis marék friss zsályát rakok. Enyhén sózom, borsozom. A halat kívülről megkenegetem olíva olajjal, és szintén sózom, borsozom. A fóliát ráhajtom és 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm egy tepsiben. Ha azt szeretnénk, hogy kívülről is megpiruljon, akkor hajtsuk szét a fóliát és süssük további 10 percig.

Ugye milyen szépen néz?:)
Ha valakit zavar a feje, nyugodtan vágja le sütés előtt. Én szeretem, ha rám kacsint a vacsorám.

Friss zöld salátával, vagy ízlésünknek megfelelő körettel tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések