Kesudiós gombás csirke

Ha nagyon elfoglalt vagyok, vagy csak egyszerűen valami egyszerűt és gyorsat szeretnék vacsorára, akkor általában a kínai vagy a thai konyha tájékán szoktam körbenézni. Az egyik kedvenc 15 perces receptem a kesudiós, gombás csirke üvegtésztával. A kínai ételekben még az a jó, hogy kevés de sokféle alapanyagból készülnek, ezért maradékfelhasználásra is kiválóak.



Hozzávalók

egy fél csirkemell felkockázva
egy nagy fej vöröshagyma nagy darabokra vágva
negyed kiló gomba nagy darabokra vágva
szójaszósz
fokhagyma
édes chili szósz ízlés szerint
virágos fűszerkeverék
egy marék kesudió
üvegtészta

A csirkét felkockázom és olajon ( ha van, akkor wok olajon) megpirítom. Mikor félig megsült hozzádobom a fokhagymát, majd kis idő múlva a vöröshagymát és fedő alatt összesütöm. Mikor a hagyma nagyjából megsült, megöntözöm szója szósszal, édes chilivel és tovább sütöm. Hozzáöntöm a gombát és fedő alatt készre főzöm.
Addig egy másik serpenyőben enyhén megpirítom az eleve sós, pörkölt kesudiót.

Mielőtt elkészül a vacsora egy nagy csomag üvegtészta negyedét leöntöm forró vízzel és pár percig hagyom benne állni, amíg megpuhul. Leszűröm és a csirkéhez keverem. Még egy fél percig együtt főzöm a tésztával, aztán tálalom a tetejére szórt, pirított kesudióval együtt.


1 megjegyzés :

  1. Imádom minden összetevőjét, tehát imádnám a végterméket is! Nagyon jól néz ki és köszi az ötletet!

    VálaszTörlés