Fapados garnéla Pad Thai

Valami gyorsat, egészségeset és pikánsat akartam vacsorára. Még a múltkori nagy hal bevásárlásomból volt egy adag előkészített garnéla a fagyasztóban, úgyhogy gondoltam abból összeütök egy párperces vacsorát. Első ránézésre lehet, hogy ijesztőnek tűnik a sok hozzávaló, de mindenből nagyon kevés kell és az alapanyagok jó része hónapokon keresztül eláll a konyhában. Így megéri beszerezni ezeket a különleges kellékeket, mert rengeteg nagyon egyszerű és nagyon finom ételt lehet belőlük készíteni.
Fő a kreativitás! Egy kis szójaszósszal csodákat lehet művelni a konyhában.



Hozzávalók

egy nagy marék garnéla
három gerezd fokhagyma
egy nagy fej vöröshagyma
egy fél chili paprika
ujjnyi vastag friss gyömbér
egy zöld zellerszár
egy negyed citrom leve
szójaszósz
curry por
halszósz
édes chili szósz
wok olaj
üvegtészta


Wok olajon megfuttatjuk a hagymát. Mikor már üveges, hozzáadjuk a felaprított gyömbért és fokhagymát. Meglocsoljuk szójaszósszal, halszósszal és édes chilivel. Rádobjuk a felaprított zellerszárat és egy kiskanál curry-t. Megöntözzük citrommal. Az egészet kb. 5 percig pároljuk, míg a zeller elkezd puhulni, de még roppanós marad. Ekkor adjuk hozzá a garnélákat, amiket körülbelül még 5 percig pirítunk. Addig egy adag üvegtésztát forró vízbe áztatunk. Pár perc után, mikor megpuhult, leszűrjük és a garnélához keverjük. 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések