Sajtos gombás quiche
Ez a francia nevű, német származású nyitott pite bármiből készülhet, egy kitétel van: a végén nyakon kell önteni egy nagy adag tojással az egészet.
Elég furcsán hangzik, tudom.
A quiche igazából egy pite és egy omlett keverékéhez hasonlítható. Kicsit több ideig tart elkészíteni, mint egy átlagos reggelit, de megéri, mert a siker garantált. Mint mindenből, ebből is rengeteg változat létezik, én egy egyszerű sajtos, gombás quiche készítettem kísérletképpen, de azt hiszem, hogy további változatokat is ki fogok próbálni.
Angolul olvasók itt láthatnak még egy pár ötletet.
A tésztához:
A vajat alaposan összekeverjük a liszttel, sóval és a kevés hideg vízzel. Addig gyúrjuk, amíg összeáll a tészta. Rugalmas, nem tapadó masszát kell kapnunk. Kinyújtjuk és egy magasabb falú hőálló tálba tesszük. (Érdemes sütőpapírt tenni alá, mert beleragadhat.) 180 fokon kb. 15 percig elősütjük.
Elég furcsán hangzik, tudom.
A quiche igazából egy pite és egy omlett keverékéhez hasonlítható. Kicsit több ideig tart elkészíteni, mint egy átlagos reggelit, de megéri, mert a siker garantált. Mint mindenből, ebből is rengeteg változat létezik, én egy egyszerű sajtos, gombás quiche készítettem kísérletképpen, de azt hiszem, hogy további változatokat is ki fogok próbálni.
Angolul olvasók itt láthatnak még egy pár ötletet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése