Zöld fűszeres durbincs brokkolis lepénnyel
Eredetileg brokkoli felfújtnak indult a köret, de mivel nincs olyan edényem amiben felfújtat lehet készíteni, ezért inkább egy lepényszerű valamit sütöttem. A felfújtakat lisztből csinálják, de mivel én most átmenetileg nem eszem búzalisztet, krumplit használtam hozzá. Pofonegyszerű és nagyon ízletes köret lett belőle, ami remekül passzolt a fűszeres tengeri keszeghez.
Hozzávalók
A halhoz:
egy durbincs per fő
zöld fűszerek: bazsalikom, petrezselyem, borsikafű, virágos fűszerkeverék, friss rozmaring és kakukkfű
2-3 gerezd fokhagyma
citrom
vaj
egy durbincs per fő
A durbincsok belsejébe friss kakukkfüvet és rozmaringot, egy pár szelet citromot és egy vékony szelet vajat tettem. Kívülről alaposan bedörzsöltem a többi fűszerrel, a fokhagymával és egy pár csepp olíva olajjal. Így 15-20 percet hagytam pácolódni, majd sütés előtt enyhén besóztam és fólia alatt 30 percig sütöttem. Utána még 10 percig, hogy szépen megpiruljon a hal bőre.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése