Göngyölt borjúhátszín házi aszalt paradicsommal

Hosszabb nyári szünet után ismét jelentkezem. Ez egy gyorsan elkészíthető, látványos és ízletes vacsora, különösebb konyhatechnikai tudás sem kell hozzá.



Hozzávalók

fél kiló borjúhátszín
10-15 kisebb aszalt paradicsom
egy kis darab camembert vagy brie
rozmaring
annyi szelet bacon szalonna, ahány göngyölt hús lesz
zöld saláta keverék
paradicsom
avokádó


A borjúhátszínt száliránnyal ellentétesen ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és papírvékonyra kiklopfoljuk őket. Nem baj, ha kicsit szétesik a hús, így jobban átjárja majd a fűszerek íze. A szeletek közepére pár szem aszalt paradicsomot és néhány vékony szelet sajtot teszünk. Kicsit megsózzuk, friss, vagy szárított rozmaringgal meghintjük és behajtogatjuk. Vigyázzunk, hogy a hús ne legyen túl vastag a szélénél sem, különben nem fog átsülni. Végül óvatosan körbetekerjük a baconnel. 220 fokon negyed óráig fólia alatt, majd negyed-fél óráig fólia nélkül hagyjuk sülni. Mikor már szép piros az egyik fele, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is ropogósra sütjük. Ne keseredjünk el, ha kifolyik a sajt, tálaláskor a szalonnás-sajtos szaftot szedjük rá a húsra, ettől csak még ínycsiklandóbb lesz a végeredmény.

Paradicsomos, avokádós zöldsalátával tálaltam.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések