Rozmaringos-fokhagymás nyúlcomb párolt spárgával

Hozzávalók

fejenként egy (vagy két kisebb) nyúlcomb
friss rozmaring
4-5 gerezd fokhagyma
egy csomag friss zöld spárga
zöldsaláta

A combokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, olíva olajozzuk. 2-3 szál friss rozmaringgal és egész, hámozatlan fokhagymával fólia alatt 30 percig, fólia nélkül 10-15 percig sütjük. Ha nagyok a combok szükség szerint akár egyszer-kétszer megfordíthatjuk őket sütés közben.
A spárgát megtisztítjuk. Ha friss zöld spárgát vettünk, akkor elég letörni a végét, nem kell különösebben pucolni. Ott fog elpattanni, ahol a fás rész kezdődik. Forró vízben (gőz fölött) 2-5 percig pároljuk. Ennyi idő alatt meg kell puhulnia.
Ha a comb elkészült friss salátával és a párolt spárgával tálaljuk. A salátához készíthetünk valamilyen tejfölös öntetet.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések