Sós palacsinta reggelire

Ha előző nap palacsinta volt és nem fogyott el minden tészta, akkor másnap nagyon laktató és finom reggelit készíthetünk belőle. Én annyira szeretem, hogy mikor palacsintát csinálok, akkor direkt úgy kalkulálok, hogy legyen másnapra is a tésztából. (Ki akar reggel nekiállni palacsintatésztát keverni? de az teljesen más, ha van a hűtőben készen)

Hozzávalók

fejenként 1-2 palacsintatészta
töltelék: paradicsom, erős paprika, gomba, sonka, hagyma... stb.
sajt
saláta

Először a tölteléket készítjük el. Tulajdonképpen mindent összevágunk, majd összesütünk. A sós palacsintába bármit lehet tenni, ami éppen otthon van. Amit fentebb felsoroltam, az szokott általában itthon lenni, ezért általában ilyet szoktam csinálni. De lehet olíva bogyós-kecskesajtos/túrós, vagy spenótos-sonkás-sajtos, vagy spenótos-gombás, vagy csak paradicsomos sok olasz fűszerrel... vagy bármi, amit szeretünk.
Tehát a lényeg: a tölteléknek valót összesütjük, majd beletöltjük a palacsintába. Megszórjuk sajttal és négyrét hajtjuk, majd óvatosan újra összesütjük az egészet. Ehhez nem kell olaj, mert a palacsintatészta általában elég olajos. A lényeg az, hogy megolvadjon benne a sajt. Utána lehet tálalni. Bármilyen zöldsalátával vagy magában is isteni finom.


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése