Gombás, tonhalas penne spenóttal
Valami egyszerűt akartunk vacsira, ezért abból főztem, amit otthon a hűtőben találtam.
Hozzávalók
1 db tonhalkonzerv
4-5 fej gomba
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröhagyma
5-6 gömb fagyasztott spenót
egy kicsi tej
pár darab szárított paradicsom (opcionális)
bazsalikom, petrezselyem
tejföl
1 tojás sárgája
tészta
A tonhalkonzerv olaján megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd mikor már illatozik, hozzáadom a fokhagymát. Ez után jön a spenót, amihez egy pici tejet öntök. Mikor a spenót kiolvadt, jöhet a gomba. Sózom, borsozom, fűszerezem, fedő alatt készre főzöm. Ha van otthon, akkor lehet bele dobni pár szem felkarikázott szárított paradicsomot, remekül feldobja a végeredményt.
Addig egy másik edényben készre főzöm a tésztát, amit egy üvegtál aljára öntök, és összekeverem a tojássárgájás tejföllel (A tejfölbe lehet még tenni petrezselymet és bazsalikomot, ha valaki szereti, akkor kaprot is). Erre öntöm rá a kész tonhalmártást. A tetejére sajtot reszelek és 15 perc alatt készre sütöm.

Megjegyzések
Megjegyzés küldése