Narancsos pisztráng

Újból pisztráng van terítéken. De mindig fokhagymásan, rozmaringosan esszük...  
Legyen most inkább egy kicsit másképp! Nézzük mi van itthon? Egy kis alma... egy kis narancs... meg saláta, gomba, cukkini és brokkoli.
 Hmmm... 

Hozzávalók

annyi pisztráng, ahány fő (2 db)
egy fél cukkini
egy fél brokkoli
250 gramm gomba
zöld saláta keverék
avokádó
egy narancs
egy alma
édes chili szósz (opcionális)
rozmaring
kakukkfű

A pisztrángokat alaposan megmosom és sütés előtt 20 percre bepácolom sóba, borsba és édes chili szószba. A narancsot és az almát vékony szeletekre vágom és kakukkfűvel, illetve pár szál rozmaringgal a pisztrángokba töltöm. Ha nem fér bele az összes narancs, akkor a halakra is teszek.
Sütőben, fólia alatt 30 perc alatt készre sül. Miután megpuhult a hús, még 10 percig sütöm, hogy ropogós legyen a bőre.

Addig a gombát, a cukkinit és a brokkolit felaprítom és vajon megpárolom. Szintén adhatunk hozzá édes chilit és kakukkfüvet.

Miután a hal elkészült salátaágyon tálalom a sült zöldségekkel és az avokádóval együtt. 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések