Amerikai palacsinta

Ma valami édessel akartuk indítani a napot, ezért a palacsinta mellett döntöttünk. Semmivel sem tart tovább elkészíteni egy omlettnél és elég sokféleképpen lehet fogyasztani. Én legjobban bogyós gyümölcsökkel, vagy az azokból készült lekvárral  és tejszínhabbal szeretem (főleg így télen), de lehet mézzel, juharsziruppal, csak tejszínhabbal vagy akár sült szalonnával is enni. Persze natúran is nagyon finom.

Hozzávalók (4 db)

egy tojás
1 dl tej
egy negyed vaj
3-4 evőkanál liszt
egy evőkanál cukor

A vajat megolvasztjuk és habosra keverjük a cukorral és a tojás sárgájával. Felöntjük egy pici tejjel és fokozatosan hozzákeverjük a lisztet. Folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet és a lisztet, ügyelve arra, hogy ne legyen csomós a tészta. A tojásfehérjét felhabosítjuk és a keverékhez adjuk. Krémes állagúnak kell lennie a tésztának.
Vajas serpenyőben fél perc alatt aranybarnára sütjük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések