Zellerkrémmel töltött gombafejek

Most, hogy jön a tavasz és ki vagyunk éhezve a vitaminokra kicsit jobban odafigyelek, hogy ne együnk nehezet vacsorára. Így született ez a könnyed és gyors recept. A zellerkrém édeskés, szerecsendiós íze remekül kiegészíti a gombát, ami fogyókúrás és még laktató is.



Hozzávalók

2-3 nagy gombafej per fő
egy nagy zeller
2 szál fehérrépa
vaj
szerecsendió
petrezselyem

A zellert és a fehérrépát feldaraboljuk és fedő alatt vajon megpirítjuk/megpároljuk. Ennek igazából az a lényege, hogy a zöldségeket karamelizáljuk és így előcsaljuk belőlük édeskés ízt. Minél frissebb zöldséggel dolgozunk, annál hamarabb készül el a töltelék és annál édeskésebb íze lesz. Ha a pirítás során elpárologna a zöldségekből kifőlő lé, akkor nyugodtan öntsünk hozzá vizet. Addig főzzük, amíg puha nem lesz. Utána szerecsendióval és még egy kevés vajjal turmixoljuk össze.
A krémet halmozzuk a gombafejekbe és tegyük őket sütőbe. 200 fokon fólia alatt 30 perc alatt süssük őket készre. 

Héjában főtt, majd sütőben sült fűszeres krumplival és zöld salátával tálaltam.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések