"Juhászék-féle" sült camembert

Ezt a receptet az egyik kedves barátom mutatta és azonnal belopta magát a szívembe.
Olyan egyszerű, hogy főzésről már szinte nem is beszélhetünk.
Ráadásul nagyon mutatós és ízletes is.



Hozzávalók

1 db kis/közepes camembert per fő
1 dl száraz, testes vörösbor
fűszerek: zsálya, bazsalikom, oregáno, kakukkfű, petrezselyem, fokhagyma
egy baguette
vaj
rukkola
madársaláta
paradicsom
olíva olaj
balzsamecet

A camembert finoman bevagdossuk a tetején. Nem kell mélyen, mert sütés közben amúgy is szét fog nyílni. 
Összekeverjük a fűszereket a borral és a tört fokhagymával. Jó aromás, fűszeres keveréket kell kapnunk, amit utána szépen a mélyedésekbe halmozunk. Kicsit bele is nyomkodhatjuk a sajtba.

180-200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

Ha fadobozos camembert vettünk akkor lehet abban is sütni, ha nem, akkor egy tepsi is megteszi. Az elején érdemes kicsit lefedni, de mindenképpen hagyjuk a sajt tetejét kicsit megpirulni.
Addig felkarikázzuk a baguette-et, enyhén megvajazzuk és megpirítjuk.
Köretnek remekül passzol hozzá a balzsamecetes rukkola paradicsommal.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések