Rukkolás tojásos croissant

Nagyon egyszerű, nagyon finom és nagyon laktató.

A sima vajas croissant vagy egy szelet sonkával, vagy egy kis tojással a legfinomabb. Kicsit olyan ez, mint a húsvéti foszlós kalács főtt sonkával. Amíg nem próbáljuk ki, nehéz elhinni, hogy a croissant lehet sósan, szendvicsként is enni. Pedig bizony, lehet.
Idő hiányában előre sütött, bolti croissant használtam, de egy kellemes hétvégén akár magunk is elkészíthetjük ezt a remek francia péksüteményt.



Hozzávalók

2 db vajas croissant
2 főtt tojás
rukkola
majonéz
paradicsom
camembert


A croissant félbe vágva sütőbe tesszük és egy kicsit megpirítjuk, hogy ropogjon a szendvicsünk. A tojásokat keményre főzzük, majd tojásszeletelővel szépen feldaraboljuk.
A paradicsomot és a camebert lehelet vékonyra szeleteljük, majd mindent a megpirult kiflibe teszünk. Nyakon öntjük egy kevés majonézzel, meghintjük egy marék rukkolával és máris kész a fejedelmi reggeli.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések