Juhtúrós spenótos batyuk zöldsalátával

A diplomamunkám miatt egy kicsit hosszabb szünet után jelentkezem újra. Ezeket az ételeket még áprilisban készítettem, mikor besokalltam a szakdolgozat írástól és kikapcsolódásképpen kivonultam a konyhába kényeztetni magam.

Ez könnyed kis vacsora eredetileg maradékok felhasználása közben született meg. 
Már egy hete csücsült az a szegény réteslap csomag a hűtő aljában, mivel a réteshez vett túrót időközben másra használtuk fel. Gondoltam belőle kellene valami vacsorát rittyenteni: vettem egy kevéske juhtúrót, volt itthon tejföl, spenót, tojás... saláta... szinte gondolkozni sem kellett azon, hogy mi legyen a vacsora.

Hozzávalók

egy fél csomag réteslap
25 dkg juhtúró
egy nagy tejföl
kapor, petrezselyem
fokhagyma
spenót
egy tojás sárgája
mozzarella
Köretnek: madársaláta, paradicsom, olívabogyó, balzsamecet, olívaolaj

A spenótot fokhagymás vajon megfuttatjuk.
A juhtúrót kaporral, petrezselyemmel és tejföllel krémesre keverjük.
A tejföl egy részét fokhagymával és bazsalikommal összekeverjük.

A réteslapokat kb. egyforma nagyságú (10x10) négyzetekre vágjuk. 2-3 négyzet kell egy batyuhoz. 
Most jöhet a töltés: a feldarabolt lapokat olajjal megkenegetjük, majd a tenyerünkbe fektetjük. A közepére teszünk egy kanál juhtúrót, arra jön a spenót, egy kis darab mozzarella és a végén egy kanál tejföl. Óvatosan összecsippentjük a réteslapok sarkait középen és kis batyut formázunk belőlük. Lehet, hogy a batyu alja kiszakad, akkor egy másik réteslappal foltozzuk be a lyukat. 



A végén tojássárgájás tejföllel kenegessük meg a kész művet. Sütőpapíros tepsiben kb. 20 perc alatt ropogósra sül.
Zöldsalátával isteni.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések