Almás sütőtökleves
Az egyik kedvenc őszi ételem a sütőtökleves. Az a legjobb benne, hogy a zöldségek megpucolásán kívül nem sok munka van vele, szinte magától elkészül. Én általában a hagyományos angolszász pumpkin soup-ot szoktam készíteni. Ez egy savanykás, tejfölös sütőtök krémleves, amit (sajtos) pirítóssal szoktak tálalni. Most viszont rengeteg alma volt itthon, ezért úgy döntöttem, hogy feldobom a szokásos receptet.
egy fél sütőtök
Hozzávalók
egy fél sütőtök
2 db alma
2-3 szem krumpli
1-2 fej vöröshagyma
tejszín/tej
tökmag
rozmaring
só, bors, zöldségleves kocka
A zöldségeket és az almát alaposan megtisztítom, felkockázom és kevés vízzel felteszem főni egy lábosban. Egy zöldségleves kockát teszek hozzá, sózom, borsozom, rozmaringozom és időnként kevergetve fedő alatt puhára párolom.
Mikor minden zöldség puhára főtt tejszínnel vagy tejjel összeturmixolom.
Pirított tökmaggal és és pirítóssal tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése