Balzsamecetben pácolt fügés csirke

Friss fügével az igazi, de mivel annak már nem nagyon van szezonja, aszalt fügével is lehet készíteni. Ilyenkor a fügét érdemes sütés előtt beáztatni egy kevés fehér borba, hogy puhább legyen. Szerintem comb filéből a legfinomabb, mert ez a csirke legszaftosabb része, de vállalkozó szelleműeg csinálhatják mellből is, csak vigyázzanak nehogy nagyon kiszáradjon a hús.


Hozzávalók

5-6 csirkecomb filé
5 db friss vagy aszalt füge
két szál rozmaring
2-3 gerezd fokhagyma
balzsamecet
pár szem szőlő
só, bors

A csirkecombokat locsoljuk meg balzsamecettel, olíva olajjal és keverjük el a pucolatlan félbe vágott fokhagyma gerezdekkel. Hagyjuk a pácban egy órát. 



Utána tegyük tepsibe, szórjuk meg friss rozmaringgal és fektessük rá a félbe vágott fügéket, és a szőlő szemeket. Fólia alatt 180 fokon süssük 30 percig, forgassuk át a csirkéket, majd fólia nélkül süssük további 10 percig. 



Köretnek őszi zöldségekből készült mixet javaslok: sült céklából, sütőtökből és krumpliból. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések